SEH Lentecongres 2019
SEH Lentecongres 2019

Sprekers

 • Guido Weijers, Masterclass Geluk, SEH Lentecongres

  Guido Weijers behoort al 15 jaar tot de top van de Nederlandse cabaretwereld. Oudejaarsconferences maakten hem ook bij het grote publiek bekend. Guido vindt het behoud van de aarde belangrijker dan een groeiende economie. Het congresmotto ‘No time to waste!’ spreekt hem daarom zeer aan.

 • Thomas Rau, duurzaamheid, SEH Lentecongres

  De huidige klimaat- en bouwplannen zijn hem lang niet ambitieus genoeg. “We doen wat mogelijk is in plaats van wat nodig is.” Maak kennis met architect en visionair Thomas Rau, een van de meest radicale denkers van Nederland.

  Thomas Rau pleit voor een nieuwe samenleving waarin het draait om gebruik in plaats van bezit. Hij levert daarmee invloedrijke bijdragen aan de (inter)nationale discussie over duurzaamheid. Hij werd al eens genomineerd voor de Circular Leadership Award van het World Economic Forum.

 • Marieke Blom, hoofdeconoom, woningmarkt, SEH Lentecongres

  Marieke Blom is hoofdeconoom van het Economisch Bureau van ING Nederland. Haar missie is om economie begrijpelijk en relevant te maken voor collega’s, adviseurs en klanten. Ze wil mensen daarmee helpen om betere financiële beslissingen te nemen.

  Marieke opent het SEH Lentecongres met een beschouwing van de Nederlandse woningmarkt. Ze betrekt daarin onder meer de economische, demografische, sociaal-culturele en klimatologische invloeden.

 • Ron Dukers is sinds 14 februari 2018 voorzitter van SEH. Hij begon zijn loopbaan in 1975 bij de AMRO Bank in Den Bosch. In 1994 begon hij samen met Chris Baelemans de onderneming Dukers & Baelemans. Eerst als intermediairbedrijf (met twee vestigingen van De Hypotheekshop), later als opleidingsinstituut voor financiële dienstverleners. Begin 2015 trok hij zich terug uit Dukers & Baelemans. Ron Dukers werd in 2017 voorzitter van LEF, een stichting die met 400 vrijwillige docenten werkt aan de financiële bewustwording van mbo-leerlingen.

 • Reinier van den Berg kennen we vooral van het weerbericht op televisie. Hij is zelfs de langst presenterende weerman van Nederland. Maar sinds vorig jaar is hij vooral duurzaam ondernemer. Hij richt zich onder meer op een nieuwe manier van recycling van plastic.

  Reinier gaat, op verzoek van Florius, in de impact van klimaatverandering, die ervoor zorgt dat hypotheekadvies ook een duurzame component krijgt.

 • Harrie-Jan van Nunen

  Harrie-Jan van Nunen MFP is directeur van De Financiële Makelaar en Het Bemiddelingsloket. Hij schrijft regelmatig artikelen voor Erkend, De Hypotheekadviseur en het Vakblad Financiële Planning en is spreker op onder meer SEH-themabijeenkomsten.

  Tijdens het SEH Lentecongres verzorgt Harrie-Jan een praktijkgerichte masterclass over de adviesmogelijkheden binnen de hypotheeknormen.

 • Rob Timmermans MFP is directeur van Impact Opleiding & Training. De kracht van Rob is het begrijpelijk maken van complexe materie en de praktijkgerichte toepassing van regelgeving in het advies.

  Rob verzorgt een masterclass over de complexe fiscale situaties in de eigenwoningregeling namens Impact Opleidingen en Trainingen. Ook verzorgt hij namens Argenta een masterclass over het voordeel berekenen voor de klant bij energiebesparende voorzieningen.

 • Angelo Wiegmans Rccm® is raadgever bij Bedrijf Plus en Qees. Hij helpt werkgevers bij problemen in complexe verzuimdossiers, organisatieadvies, bezwaarprocedures UWV en WGA-herbeoordelingen.

  Op 20 maart zal Angelo spreken over de procedures en financiële gevolgen bij arbeidsongeschiktheid in zijn mastersclass 'WIA-keuring en dan ziek het huis uit?!'.

 • Alex Erlings is Directeur Opleidingen bij Hoffelijk Financieel. Hij verzorgt al jaren trainingen, is een veelgevraagd spreker op congressen en gespecialiseerd in het brede vakgebied van financiële planning. Na het afronden van zijn opleiding Master Financial Planning (MFP) is hij in 2014 verkozen tot FFP-financieel planner van het jaar.

 • Mark Zaal is oprichter en COO van De Energiebespaarders.Met een achtergrond in de natuurkunde en de offshore is hij nu zeer gedreven om de energieproblematiek in Nederlandse woningen op te lossen.

  Paul Staps is Manager Intermediaire verkoop bij Florius. Met zijn team van relatiemanagers is hij verantwoordelijk voor de dagelijkse contacten met ruim 3000 samenwerkende intermediairs. Zij informeren hen over de laatste ontwikkelingen rondom dienstverlening, producten en digitalisering.

Pagina's

HOOFDSPONSOR